Op zomervakantie met de auto

Het is hartje zomer en je wilt natuurlijk graag op zomervakantie, na een jaar hard werken. Je hebt al helemaal bepaald waar je naar toe wilt. Ook dat je er graag naar toe gaat met de auto. Tevens heb je de route al nagekeken op de kaart. Met een goed ingestelde navigatie erbij kan het eigenlijk niet meer misgaan. Je viert dan ook het beste vakantie als je alle zaken goed hebt voorbereid. De van tevoren uitgestippelde route en klaar te liggen autopapieren en identiteitsbewijzen zijn erg belangrijk, natuurlijk om bij je te hebben, vooral in het buitenland.

Mocht je over tolwegen gaan dan is het ook verstandig om contant geld binnen handbereik te hebben, verder is het sowieso een hoofdzaak je belangrijkste passen, ook de creditcards bij je te hebben. Check dan ook altijd van tevoren of ze niet over de vervaldatum zijn, anders kan je voor verrassingen komen te staan, wat je uiteraard liever niet hebt. Dan is het verder ook handig een woordenboek van het desbetreffende land mee te nemen en een reisgids voor wat regionale achtergrond, adressen en tips. Ook het ANWB een een goed middel om extra informatie te vinden. Je wil natuurlijk niet stil komen te staan onderweg!

Het spreekt voor zich dat je de juiste bagage bij je hebt, geen belangrijke spullen vergeet en dat die goed ingepakt worden in de auto, het mag namelijk niet het zicht ontnemen. Als laatste maar niet minder belangrijk, zorg dat de auto in topconditie verkeert als je op vakantie gaat. Uitermate belangrijk is dat de bestuurder van de auto fit en uitgeslapen start, als een lange reis wordt ondernomen. Los daarom ook altijd tussenstops in bij een lange autorit voor onder andere een nieuwe benzinevoorraad en om rustig wat te drinken en eten. Zodat je fris hoofd ontvangt, kortom voor een ontspannen vakantie. Dat is tot wat je wilt!