Onderhoud zelf uw auto

red-sports-coupe-car-725x544Een goed onderhouden auto is beduidend meer waard als een afgereden barrel van hetzelfde merk en model. Het loont daarom om zelf de auto goed in orde te houden. Niet alleen voor uw eigen plezier, maar ook om de vraagprijs lekker hoog te houden. Helaas is het zo dat met moderne auto’s zo veel elektronica in ieder onderdeel zit dat het ouderwets sleutelen een stuk lastiger is geworden. In de meeste gevallen is eigen reparatie af te raden simpelweg omdat het te complex is en vaak speciaal gereedschap nodig heeft.

Er zijn echter dingen die u wel zelf kan doen op het gebied van auto onderhoud. Kleine dingetjes als het vervangen van een lampje of ruitenwisser is met relatief weinig moeite gedaan. Wat in alle gevallen wel helpt is om bij dit soort dingen goed bij te houden wat er wanneer met de auto gedaan is aan reparaties. Deze onderhoudsgeschiedenis laat potentiële kopers een goed beeld vormen van uw auto. Een online advertentie met deze geschiedenis heeft doorgaans meer reacties en kopers zijn sneller bereid hoog te bieden.

Zorg ervoor dat een goede garage bij u in de buurt heeft. Via de ANWB kan u deze op het spoor komen. Er zijn genoeg autodealers die u graag wat extra rekenen voor onnodige reparaties, maar de meesten geven u de professionele hulp die uw auto nodig heeft zonder onnodige troep. Met behulp van een kleine beurt ergens in het jaar heeft u de auto goed onderhouden en een grote beurt op zijn tijd houdt alles in topvorm.